June 21, 2009 Categorized under: Review, Tips - 366 Comments

Jual Beli Kamera Terpakai

mirftz

Adakah anda ingin membeli peralatan kamera terpakai (2nd hand camera equipment) atau  ingin menjual peralatan kamera yang telah anda gunakan? Anda boleh membeli atau menjual peralatan kamera terpakai melalui Free Trade Zone, milik Malaysian Internet Resources. Laman jual beli ini merupakan yang terbesar di Malaysia dalam bidang jual beli peralatan kamera terpakai di Malaysia. Sila kunjungi http://www.mir.com.my/rb/photography/ftz/index.php

Anda boleh membaca artikel berkaitan di:
Tips Membeli Kamera Digital

Penjagaan Peralatan

TEAM FOTOTEACHER.COM

366 Responses to “Jual Beli Kamera Terpakai”

  1. linda says:

    Sy nak jual nikon d3000 RM 1100 URGENT..nak jual sbb nak guna duit..barang cantik..sy bagi beg,memory 8gb,bateri & charger..sesiape berminat blh hubungi sy di 0175171466

  2. Anonymous says:

    Sy nak jual sony dlsr RM 1100 URGENT..nak jual sbb nak guna duit..barang cantik..sy bagi beg,memory 8gb,bateri & charger..sesiape berminat blh hubungi sy di 0172723312

  3. nina says:

    Saya nk beli camera dslr bawah 1000 if ade bole wechat or email nina .
    Wechat :amani6646
    Email:nurulamanina6646@gmail.com

  4. anwar says:

    sy mencari camera DSLR bajet dalam 800…AD nak jual leh contck sy
    0175290277

  5. vell says:

    sy nk beli kamera ccm

  6. vell says:

    chat me wsapp lw ada 0109577884

  7. Am Tod88 says:

    sy ada camera canon dslr d1100 sy nk tolak dlm rm900
    sbb nk pakai duit..
    kalau berminat boleh call sy am 0122023472

  8. aziru says:

    Sesiapa yg d sabah ingin membeli Kamera Nikon D3100 oneset dgn bag dan stand silalah hubungi saya k..
    Buka Harga Rm1250…harga blh runding sampai jual..Area Kk Papar..This my number 0165528053..Tq

  9. juan says:

    sy nak letgo nikon 3200 rm1450 nego.. sekali beg,memory 8gb,charger n bateri.. area shah alam,brg baru lgi.. minat col 019-9862181

  10. Anonymous says:

    Saya nk jual CANON EOS 60D… RM 2500… Harga boleh

  11. Jejaka says:

    Nak jual Canon EIS 60D… HARGA BOLEH DIRUNDING

  12. Anonymous says:

    saya ada menjual camera nikon d3100..rm 1200..lens tamron…bactery,chager,tripod,usb..harga asal rm 2500…berminat pm 01121277309

  13. diana says:

    Hai,saya nak jual Canon 1100D warna merah,jarang pakai. Condition mmg baik.RM1000. Berminat nak tgok ganbar just whatsapp 012-356 8804

  14. Aizat says:

    Hi,sy nk jual NIKON D3100..nak jual sbb nak pakai duit+jarang sgt guna..sy buka harga RM1200..bley nego smpai jd..Contact sy 0172674247..

  15. mrs.iyra says:

    saya ingin menjual kamera canon eos 600D

    harga rm1000

    boleh whatapps saya 0178816268

  16. Myra says:

    salam,
    saya ada camera Nikon D3100 untuk let-
    go.. Condition sgt ok 9/10.. Camera
    include : ori bag,charger,memory
    8gb,tripod,lens protector. Sy urgent nk
    guna duit sbenarnyer. Camera ni saya jarang gne,gne bler travel je. Sy nk let-
    go starting price RM1200.00. Boleh nego
    lg.
    ni contact num sy :
    0126239894 : Amira (waapps available)

  17. rafiqkhalid says:

    nikon 24-70mm f2.8 condition sangat baik. boleh jumpa dan tgk dulu. area sri gombak, batu caves. RM4700. complete set dengan box dan lain2. wasap sy untuk gambar 019-4490661. unfill warranty.. TQ

  18. hilal says:

    nak tolak canon 550d 1450…klu nak watsap 0125407080 tq

  19. Baby Nuyon says:

    sy nak jual kamera minolta 101 dgn kamera olympia DL2000
    cndition ok lg.
    minolta rm200
    olympia rm300
    hrga leh nego
    cod kepong
    wasap 0124549791

  20. Anonymous says:

    Sy ingin menjual kamera nikon D3000. Set bag, charger. Harga RM900. Berminat bleh email sy. carl_zali@yahoo.com

  21. nora says:

    Saya nak letgo nikon D3200. baru sehari guna. Siapa berminat boleh contact 0177745462.. harga boleh runding.

  22. haq says:

    saya ingin jual kamera canon eos rebel sl1 eos 100d baru guna 3 bulan, warranty masih ada kotak masih ada harga rm 1200, jika berminat boleh email kepada saya kamus_boy@yahoomail.com.my tq

  23. fazrol says:

    saya ingin menjual camera jenis canon ixus 115 hs (12.1 mega pixes) rm 300 , charge orinal dah xda .. pkai charge biasa , condition okay xpnah rosak lagi setakat ni . berminat call msj , 0126337064 fazrol atau email fazrol_cemerlang@yahoo.com

  24. King says:

    Nak letgo d700. Call for info 0126862660

  25. khairie says:

    nak nego NIKON D3100+2 PCS FLASH+1 PCS BATTERY+1 SET CHARGER+BATERRY EXTENDER+LENS NIKOR 55mm-300mm+1 SET WIRELESS SHUTTER REMOTE+3 PCS HD POLARIZE FILTER+CLOSE UP FILTER+1 PCS MINI TRIPOD+BEG..shuttercount 8k++..price rm2000..boleh runding..berminat call 01126600987.

  26. Anonymous says:

    Sy nak jual CANON 650d – TOUCH SKRIN RM 1700 URGENT..nak jual sbb nak guna duit..barang cantik..sy bagi LENS 55-250MM , BATTERY GRIP BG-E8 ,memory 8gb,bateri & charger..sesiape berminat blh hubungi sy di 019 3789082 …jAI

  27. ANWAR CASPER says:

    Saya mencari LENS UNTUK CAMERA CANON 1100D saya..x kisah saiz ap pon KECUALI 18-55..
    kalau ad yg sudi nak jual just call me..
    hp / 0175290277
    whasapp / 0175290277
    wechat-anwarcasper95

  28. BELLA DB says:

    mencari camera dslr bajet bawah 1k..bminat call me
    0175550940- nazilah-BELLA

    • fisya says:

      saya nak jual canon rm1000 harga boleh bincang . Saya baru pakai 5 bulan . saya beli 1.7 k .
      Call saya kalau berminat 0125430830

    • ziela says:

      Sy nk letgo canon eos dslr 1100d. Wrna merah. 1 set including bag + 4gb memory card + cleaning kit. Call or whatapps 0173793635

  29. muizz says:

    nak jual potrait lens nikkor 50mm 1.8d, full set dgn golden box n unfill warranty
    call 013-4902904

  30. Kelvin Jojie says:

    Sy nak jual nikon d3100…..harga 100….msg sy no ni 0145693214

  31. zilah mohamad says:

    saya nak jual camera dslr nikon d3100 full set dgn charger,box semua..jarang pakai..buka harga rm1200..boleh nego sampai go! for more details kindly contact me, 0137728336..TQ

  32. Sky says:

    Nak let go Nikon D3100 urgent. Dengan harga yg mengejutkn. Untuk fast deal/COD sahaja. KL area. Please reply di thread ni & leave phone number. Genuine buyer only. Tq

  33. Cepat.canon 550d.rm 1000.cal 0173285015.

  34. Anonymous says:

    Ingi menjual nikon D3100 .

    Siap bag , charger dan usb cabel.

    RM850.00 .

    Call / wassap : 017-6301917

  35. hanazin says:

    salam…
    saya nak nego DSLR D7000 full set…
    (Kamera + Lens, Beg, Memory, Charger)
    Kamera masih elok…
    Lens Nikon AF Nikkor 50mm 1 : 1.8D…

    C.O.D dalam Johor…
    Yang berdekatan boleh dtg tgk brg…

    Please wassap or PM me at : 019 – 7808203 / 014 – 9838552

  36. Badrul Samsudin says:

    as salam.. sy ingin mnjual CAMERA MICRO FOUR-THIRD MODEL (OLYMPUS E-PL2), FULLSET 100% BARU.. Saya dpat lucky draw.. Nk let go sebab dh ada DSLR.. Hrga market rm1800-1900.. sy jual rm1400 sahaja… Sila whatsapp/wechat/sms 0189454631.. cod area penang island/mainland.. postage pun boleh.. Specs mcam DSLR.. boleh tukar lebih dari 40 jenis lens.. kecil dan mudah dibawa…

  37. am says:

    sye menjual kamera canon ixus 95is 10 megapixel.memory 20gig are kajang harga murah bole msg/call 0172195845

  38. dean says:

    sy nak jual camera sony alpha. rm650. condition tiptop lagi. kalau nak sy bagi beg, charger, camera.dll. area shah alam kl. cod. sila contact sy di 0176951121

  39. liyana says:

    sy ade flash camera nk di jual nissin Di622 for canon..wassup sy klu ade yg minat 01112994552

Leave a Reply