June 21, 2009 Categorized under: Review, Tips - 273 Comments

Jual Beli Kamera Terpakai

mirftz

Adakah anda ingin membeli peralatan kamera terpakai (2nd hand camera equipment) atau  ingin menjual peralatan kamera yang telah anda gunakan? Anda boleh membeli atau menjual peralatan kamera terpakai melalui Free Trade Zone, milik Malaysian Internet Resources. Laman jual beli ini merupakan yang terbesar di Malaysia dalam bidang jual beli peralatan kamera terpakai di Malaysia. Sila kunjungi http://www.mir.com.my/rb/photography/ftz/index.php

Anda boleh membaca artikel berkaitan di:
Tips Membeli Kamera Digital

Penjagaan Peralatan

TEAM FOTOTEACHER.COM

273 Responses to “Jual Beli Kamera Terpakai”

  1. nurul hanis says:

    sy ingin menjual camera canon eos 1100d yuna edition. Warna merah…bru pakai xsmpai 6 kali..sy bg pakgace beg,tripod,charger,battery,memory 8, lens 18-55mm..nk let go smua…hrga bukak rm1200…condition 10/10…bminat hubungi atau wasap sy 0125868700

  2. sue says:

    Saya ingin menjual CANON EOS 700D (kotak pun ade lagi)
    bukak harga RM2400
    jarang pakai dan masih lagi ada warranty sbb baru je beli x smpai 2 bulan. .
    Saya bagi sekali
    BEG CAMERA + TRIPOD(tak pernah pakai) + memory 8gb + charger + lens + batery + USB cabel
    saya duduk kat ipoh,kalau nk pos harga postage x termasuk ye. .
    0146922607 / call atau wassap sya.
    Nak jual cause ade private problem nak pakai duit. .
    Urgent and serius buyer only. .

  3. ejan says:

    salam.. sy ingin menjual canon 550d sy bserta lens canon 50mm dan 18-135mm.. rm 1600.. sppedlight yangnuo dengan batteri.. bateri octopus.. backpack.. memory card diberi percuma.. alasan nk jual.. nk gne duet tok blaja.. jika bminat.. sila mesej 0132101910.. COD selangor.. terima kaseh

  4. siti says:

    Sy nk beli kamera dalam 1k. Condition okey. Pengguna before tu perempuan. kalau ada boleh wasap nom nie 0145310601

  5. amirul says:

    Sy nak beli nikkor 24-120mm f3.5-5.6G vr ….area kl n seremban/berdekatan seremban… Second…. budget rm800+nikkor18-55vr….
    Wechat or txt 0149104790

  6. Anonymous says:

    Salam wts my sony dslr a230 dtg dgn beg charge dan usb cable buka harga 1100 neg till let go conditon ok lg..jarang guna berminat leh we chat or whatapps kt 0126145581.urgent sell .tq have a good day

  7. faris says:

    salam saya ingin menjual kamera jenama canon 60D..area studium shah alam,PKNS..sebab nak juai,sebabnya nak guna duit..jika berminat mesej or cal di no 0132956016

  8. ejan says:

    salam.. sy ingin menjual canon 550d.. 18-135mm.. 50mm tok bokeh.. speedlight.. backpack.. bateri extra.. RM1500.. sape yg bminat.. leh mesej 0132101910.. sape2 ad bajet rendah.. bleh mesej jgk.. jnji tjual.. tq =)

  9. JJ says:

    sy nak jual Samsung NX1000, condition cantik, warna hitam, sape yg bminat, watsap sajer 012-5938899

Leave a Reply